Visió general de la moneda digital nacional DCEP / CBDC de la Xina

Què és DCEP?

La moneda digital nacional xinesa DCEP (Digital Currència Electrònic Pàgayment, DC / EP) es construirà amb tecnologia Blockchain i criptogràfica. Aquesta revolucionària criptomoneda es podria convertir en la primera moneda digital del banc central (CBDC) del món, ja que l’emet el banc estatal People’s Bank of China (PBoC). L’objectiu i els objectius de la moneda són augmentar la circulació del RMB i l’abast internacional, amb esperances eventuals que el RMB sigui una moneda global com el dòlar nord-americà. La Xina ha establert recentment una iniciativa per impulsar l’adopció de Blockchain, amb l’objectiu de superar competidors com Facebook Libra, una moneda que el CEO de Facebook, Mark Zuckerberg, afirma que es convertirà en la propera gran innovació de FinTech. La Xina ha explicitat que Facebook Libra representa una amenaça per a la sobirania de la Xina i ha insistit que les monedes digitals només han de ser emeses governs i bancs centrals. DCEP no apareix a les borses de criptomonedes i no serà per especular sobre el valor.

Actualització: el 22 de juny ho va ser va anunciar que la Xina ja havia completat la infraestructura de backend de DCEP.

Per obtenir més informació sobre Bitcoin, criptomonedes i, generalment, sobre com començar. Consulteu el meu curs creat en col·laboració amb Jeff Kirdeikis d’Uptrennd- Bitcademy: aprèn, inverteix & Comerç Bitcoin: en menys d’una hora

DCEP és l’única moneda digital legal a la Xina

DCEP és una moneda creat i sancionat pel govern xinès. No és una moneda estable de tercers, com ara el símbol de criptomoneda de Tether “CNHT”, que també està vinculat al RMB en una proporció 1: 1. DCEP és l’única moneda digital legal a la Xina (criptomonedes com ara Els bitcoins no són moneda de curs legal a la Xina).

Huang Qifan (President del Centre d’Intercanvi Econòmic Internacional de la Xina) va dir que fa cinc o sis anys que treballen en DCEP i confia plenament en que es pugui introduir com a sistema financer del país. Actualment s’està implementant i el Banc Popular de la Xina emet la moneda.

DCEP pot aconseguir una recopilació de dades en temps real relacionades amb la creació de diners, la comptabilitat, etc., proporcionant referències útils per a la provisió de diners i la implementació de polítiques monetàries

Huang QiFan al China Finance 40 Forum

Per què la Xina presenta una moneda digital??

La importància de DCEP és que està dissenyat per substituir el Reserva de diners (M0) sistema, reduint el cost i la fricció de les transferències bancàries. És suggerit que DCEP alleugerirà els riscos de les transaccions de paper moneda fora de línia, com ara falsificacions anònimes, blanqueig de diners i finançament il·legal. Això es deu al fet que els reguladors poden controlar millor les transaccions de moneda digital, que alguns consideren que milloraran considerablement la supervisió financera i monetària. DCEP també pot reduir els costos relacionats amb el manteniment i reciclatge de bitllets i monedes.

Bàsicament, DCEP està a punt de convertir-se en una versió digital del RMB.

A més, l’emissió de DCEP és propici per promoure la internacionalització de la RMB i reformar l’actual sistema de pagaments transfronterers. Això es deu al fet que abans que el sistema de pagaments interbancaris transfronterers (CIPS) de RMB es posés en funcionament a principis d’octubre de 2015, la compensació i liquidació transfronterera de RMB es feia principalment mitjançant CHIPS (Clearing House Interbank Payments System) o SWIFT (Society for Worldwide Interbank Telecomunicacions Financeres). No obstant això, alguns consideren que tant els sistemes CHIPS com SWIFT tenen defectes mortals. En primer lloc, CHIPS és una empresa nord-americana. Tot i que SWIFT, en particular, es veu com un motiu de preocupació per als xinesos, perquè a causa de la seva implantació en el sistema bancari internacional, és gairebé essencial utilitzar SWIFT per a les transferències interbancàries entre països. Així, qui controla el centre de dades de SWIFT tindrà accés a informació sobre gairebé totes les remeses transfrontereres, que alguns de la Xina consideren que són els EUA. Això es deu al fet que, mentre SWIFT afirma ser una organització internacional neutral, 12 dels 25 directors són dels Estats Units i dels seus aliats. A més, és es va trobar que es van subministrar dades transaccionals als EUA. Per tant, es creu que la Xina és retinguda pels Estats Units mitjançant el sistema SWIFT, i per tant, per internacionalitzar la RMB, la Xina requereix un sistema bancari propi a nivell mundial, és a dir, DCEP.

Per tant, els xinesos consideren que és un requisit formar una nova xarxa de compensació de divises.

Segons els mitjans xinesos, DCEP és vist com el “3a ona”Dirigit als EUA.

Història i desenvolupament de DCEP

El desenvolupament de DCEP es va iniciar el 2014 amb la creació d’un institut d’investigació dedicat a les monedes digitals i estudiant com millorar el sistema de Yuan xinès amb tecnologia blockchain. Tanmateix, entre 2014 i 2018, el procés de desenvolupament es va desaccelerar, probablement perquè el caràcter descentralitzat de Bitcoin o blockchain és incompatible amb la naturalesa del Renminbi com a moneda nacional legal. Tanmateix, les coses es van accelerar ràpidament cap a finals del 2019 i això va ser directament atribuïble a que Facebook es preparava per llançar Libra, sobretot perquè els membres socis de l’Associació Libra i les divises que havia de ser recolzades per Libra havien rebutjat conscientment la Xina. Per tant, sentint la calor de la competència, el banc central de la Xina va sentir una pressió immensa per accelerar urgentment la competència mundial cap a una moneda digital.

Ex-vicepresident del Fons del Consell Nacional de la Seguretat Social del PBoC va anunciar el 22 de juny de 2020, la Xina ja havia completat la infraestructura de backend de DCEP. Finalment, altres ciutats xineses, empreses estrangeres i seus dels Jocs Olímpics d’hivern del 2022 organitzats per la Xina participaran en les proves pilot de DCEP (vegeu més avall).

DCEP no és per especular

La Xina ha deixat clarament clar que la seva moneda digital nacional no és per especular. Mu Changchun, cap de l’institut de divises digitals del Banc del Poble de la Xina, va fer que fos “una forma digital del yuan”. És una moneda emesa de forma sobirana i centralitzada i n’hi hauria cap especulació al seu valor. Això és per a la decepció de la comunitat en línia a la Xina, on alguns internautes van comentar “Així que no hi haurà diversió” a Sina.com

La moneda no és per especular. És diferent als bitcoins o als tokens estables

Mu Changchun, l’institut de recerca de divises digitals de PBoC

Tampoc no és possible extraure DCEP ni participar a la xarxa DCEP.

Desplegament i distribució

Segons la revista Caijing, el institucions pilot per a DCEP seran els 4 principals bancs de propietat estatal, és a dir, el China Construction Bank, el Agricultural Bank of China, el Bank of China i el Industrial and Commercial Bank of China. Aquest desplegament inicial servirà com a prova de producció oficial per al sistema de divises, on es validaran la xarxa i la seguretat. En la segona fase, DCEP es distribuirà a grans empreses de tecnologia fintech com Tencent i Alibaba per utilitzar-les a WeChat Pay i AliPay respectivament.

DCEP funcionarà amb un sistema de dos nivells

L’emissió i distribució de DCEP es basarà en un sistema de dos nivells.

El primer nivell serien les transaccions entre el PBoC i els intermediaris. Aquests intermediaris serien institucions financeres (per exemple, els quatre principals bancs estatals, és a dir, China Construction Bank, el Banc Agrícola de la Xina, el Banc de la Xina i el Banc Industrial i Comercial de la Xina) i institucions no financeres com Alibaba, Tencent i UnionPay . Aquí, el PBoC ho faria assumpte DCEP als intermediaris.

El segon nivell estaria entre els intermediaris esmentats anteriorment i els participants al mercat minorista, com ara empreses (per exemple, botigues al detall) i particulars com vosaltres i jo. En aquest nivell, els intermediaris que han rebut DCEP distribuir als participants minoristes perquè circuli pel mercat, p. a través de la gent que compra coses a les botigues, etc..

La principal diferència en l’emissió i distribució de DCEP en comparació amb l’efectiu tradicional, però, és el fet que DCEP es transferiria a través de carteres electròniques en lloc de comptes bancaris..

Sistema de dos nivells DCEPDCEP funcionaria amb un sistema de dos nivells (Crèdit de la imatge: https://www.rieti.go.jp/en/china/19122701.html)

La Xina ha completat la infraestructura de backend per a DCEP

La Xina ja ha completat la infraestructura de backend de DCEP, així com l’establiment de paràmetres, la investigació i el desenvolupament de les seves funcions, proves conjuntes de depuració, etc., tot i que encara es requereixen proves en curs. Segons els internautes que van obtenir captures de pantalla de la versió beta tancada, la cartera DCEP admetrà diverses funcions importants, incloent: intercanvi d’actius digitals, gestió de carteres, capacitat de buscar transaccions passades. Altres funcions inclouen el pagament mitjançant codi QR, remeses i pagaments per mòbil.

ImatgeImatges de DCEP Wallet i integració a l’aplicació Alipay i Bank of China (font: Twitter Matthew Graham)

Altres imatges que circulen en línia semblen ser de la cartera DCEP del Bank of China. Com es pot veure a la imatge, la cartera permetrà enviar, rebre i convertir la moneda, etc., a més d’una interfície senzilla i clara que mostra l’historial de transaccions de l’usuari..

Cartera BOC DCEPCartera BOC DCEP

Com es provarà el DCEP?

El 17 d’agost de 2020, CCTV 2, la televisió nacional xinesa va confirmar que DCEP se sotmetrà primer a proves pilot en el que anomenen “mètode 4 + 1”. És a dir, primer hi haurà proves pilot tancades a Shenzhen, Chengdu, Suzhou, Xiong’an i alguns llocs on se celebraran els Jocs Olímpics d’hivern del 2022.

Els informes de CCTV també han confirmat que alguns treballadors del govern de Suzhou han rebut part dels seus salaris a través del DCEP.

Els analistes creuen que abans d’ampliar el programa pilot a gran escala, les autoritats monetàries hauran de resoldre problemes clau, com ara qüestions tècniques i de promoció del mercat, de manera que la gent s’acostumi a utilitzar monedes digitals.

Finalment, les proves s’ampliaran a 28 ciutats i províncies, incloses Pequín, Xangai, Guangzhou i la zona de la badia de Macau, a Hong Kong. L’expansió significa que la cobertura de les proves pilot pot incloure una base d’usuaris potencials d’uns 400 milions de persones, el 29% de la població xinesa.

Empreses estrangeres com McDonalds i Starbucks també posaran a prova el DCEP

Juntament amb alguns hotels locals, supermercats sense tripulació, taquilles postals, fleques, llibreries i gimnasos, s’han anunciat empreses estrangeres com Starbucks, McDonald’s i Subway com a empreses que participaran en les proves de DCEP. L’anunci es va fer el 22 d’abril de 2020 en un esdeveniment organitzat per la Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma i un total de 19 empreses participaran a les proves..

El supermercat sense tripulació de Jingdong serà un dels primers llocs a provar DCEP

CCTV de la Xina ha confirmat que a Xiong’an, McDonalds i 19 empreses més ja han començat a provar DCEP.

Els comerciants han d’acceptar DCEP

El govern central ha ordenat que tots els comerciants que acceptin pagaments digitals (com Apple Pay, AliPay i WeChat) paguin haver de accepta DCEP. Això donarà a DCEP una gran acceptació nacional a la Xina, amb tots els comerciants obligats a participar o afrontar una pèrdua potencial de la seva llicència comercial. Això convertirà DCEP en la moneda digital més acceptada del món.

Huawei Pay dóna suport a DCEP

En una roda de premsa el 30 d’octubre de 2020, Huawei, amb la seva estrets vincles amb el govern xinès ha anunciat que el seu Huawei Mate40 és el primer telèfon intel·ligent que permetrà una cartera de maquinari per a DCEP. Huawei també ho ha confirmat a la plataforma de xarxes socials Weibo que tindrà la capacitat d’iniciar transaccions fins i tot en situacions fora de línia. Després de Huawei, l’empresa rival Tencent també ha afirmat que donaran suport a DCEP Plataforma de pagament WeChat.

Proves DCEP al públic en general

Es donaran 10 milions de RMB en DCEP per seleccionar residents de Shenzhen

Shenzhen lliurarà als locals 10.000 RMB (1,47 milions de dòlars EUA) a DCEP mitjançant una loteria l’11 d’octubre de 2020. El districte de Shenzhen de Luohu distribuirà un total de 50.000 “paquets vermells” digitals que contenen 200 RMB (30 dòlars EUA) cadascun als residents que s’havien registrat a aquesta loteria a l’iShenzhen, una aplicació de serveis públics basada en blockchain, operada pel govern de Shenzhen.

Els guanyadors s’anunciaran l’11 d’octubre de 2020 i podran rebre el paquet vermell DCEP mitjançant una cartera electrònica a l’aplicació Digital Renminbi. Aquí teniu una imatge de l’aspecte d’aquests paquets afortunats:

Podran gastar el DCEP a 3.389 botigues designades a Luohu del 12 al 18 d’octubre de 2020.

Tot i que només hi hauria disponibles 50.000 paquets digitals, la loteria DCEP no obstant això va atreure prop de 2 milions de residents a Shenzhen (el 15% de la població) per inscriure’s. És a dir, que només un afortunat 2,61% dels sol·licitants podrien aconseguir alguns DCEP. Aquesta és la primera vegada que el PBoC inclou el públic en general a les proves.

Els guanyadors van rebre un missatge de text el 12 d’octubre de 2020 per indicar-los que baixessin l’aplicació especificada a Android o Apple. En aquesta aplicació digital Renminbi, que no està disponible per a descàrrega pública, els usuaris hauran d’obrir una cartera electrònica per rebre el DCEP. Per tant, algunes persones pregunten com els majors o els nens podran utilitzar DCEP quan finalment es posi en marxa.

Mentrestant, ja veiem que la Xina està preparant el camí per acceptar el DCEP. Des de les xarxes socials xineses, ja veiem que DCEP es denominarà generalment “E-CNY” o 数字 人民币 (Traducció: Digital RMB). Les màquines de bitllets de metro de Shenzhen ja han activat la funció per completar les vostres targetes de metro amb DCEP i alguns locals comercials tenen signes “DCEP acceptats aquí”.

Metro de Shenzhen i botigues que pavimenten la carretera per acceptar DCEPMetro i botigues de Shenzhen que pavimenten la carretera per acceptar DCEP (Crèdit de la imatge: Weibo)

Proves DCEP a Suzhou

Aquest segon obsequi de DCEP serà a Suzhou, Xina i començarà el 12 de desembre de 2020. Aquesta vegada hi haurà un total de 10.000 guanyadors que podran gastar DCEP a les botigues designades. L’elecció del 12 de desembre és fonamental, ja que es considera un altre festival comercial important a la Xina, similar al “doble onze” de l’11 de novembre de cada any.

Més proves a Shenzhen el 2021

L’11 de gener de 2021, Shenzhen va tornar a lliurar DCEP per valor de 20 milions de RMB per a proves públiques. Els ciutadans afortunats tindran fins al 17 de gener de 2021 per gastar-se els sobres vermells.

Quins comerciants xinesos ja admeten pagaments amb DCEP?

Més de 10.000 comerciants han participat a les proves DCEP. Cal destacar que els principals minoristes en línia següents ja tenen suport per a la moneda digital de la Xina: JD.com (la plataforma de comerç electrònic més gran de la Xina), Didi (servei d’acollida), Meituan

(serveis de lliurament d’aliments), Bilibili (plataforma de transmissió de vídeo).

Hong Kong participarà en proves transfrontereres de DCEP

El 4 de desembre de 2020, el Autoritat monetària de Hong Kong (HKMA) confirmat treballa amb l’Institut de divises digitals del Banc Popular de la Xina en proves pilot tècniques de DCEP per a pagaments transfronterers. Actualment, s’estan preparant tècniques preliminars per a aquestes proves. L’HKMA és optimista sobre l’ús de DCEP per a pagaments transfronterers, ja que l’RMB ja s’utilitza a Hong Kong i l’enorme popularitat del turisme transfronterer entre la Xina i Hong Kong..

China Construction Bank llança la cartera DCEP

El 29 d’agost de 2020, China Construction Bank (CCB) va llançar suaument la cartera DCEP. Els usuaris d’un dels quatre grans bancs comercials estatals de la Xina van trobar que la funció de cartera DCEP estava disponible a la seva aplicació mòbil. Fins i tot els usuaris van poder navegar fins a la cartera digital de iuans i activar-la mitjançant el registre dels seus números de telèfon mòbil.

Newsbviament, la notícia d’això es va estendre com una pólvora entre la comunitat xinera de criptomonedes i les xarxes socials. Segons els informes, alguns usuaris van poder fer petites transaccions enllaçant els seus comptes CCB amb la cartera DCEP. Segons les imatges que es circulaven a continuació, semblava que en activar la cartera, els usuaris se’ls assignaria un identificador de cartera específic per fer transaccions entre la cartera i els seus comptes bancaris (imatge esquerra). La interfície principal (imatge central) també mostra diverses funcions, com ara ingressos / retirades, visualització d’informació detallada de les transaccions, connexió del vostre compte bancari amb la cartera DCEP, possibilitat de “regalar” paquets vermells, amortització de targetes de crèdit, actualització i cancel·lació de la cartera DCEP . La imatge adequada també mostra la possibilitat de pagar / rebre / transferir fons amb un simple clic o de poder escanejar la cartera d’un altre usuari. La funció “paquet vermell” també és interessant, ja que treu una pàgina de la popular funció de paquets vermells de WeChat que permet a la gent regalar una suma de diners a altres persones. Només el destinatari veu la quantitat regalada quan “obre” el paquet. Aquesta característica és molt popular durant l’Any Nou Xinès, on els administradors o caps dutxaven paquets vermells virtuals a tot el grup de xats WeChat de la seva empresa perquè els empleats els poguessin recollir amb entusiasme.

Finalment, els usuaris poden enviar / rebre la moneda digital a altres usuaris introduint el seu identificador de cartera únic o el número de telèfon associat al compte bancari.

Cartera CCB DCEPCartera CCB DCEP

Tanmateix, CCB ha desactivat l’accés públic a la funció de cartera DCEP, però no abans que guanyés una gran atenció. Els usuaris que cerquin aquesta cartera ara només rebran un missatge d’error que indica que la funció encara no està disponible oficialment per al públic.

Tencent a ser un dels socis principals de DCEP

Tencent’s Meituan Dianping té ha estat en converses amb l’ala investigadora del PBoC sobre els usos del món real per a DCEP. Meituan Dianping compta amb milers de milions de dòlars en transaccions diàries a la seva plataforma d’aplicacions mòbils que ofereix serveis com el lliurament d’aliments (similar a UberEats), B&Reserves B (similars a AirBnb), serveis de transport de cotxes, compartició de bicicletes, compres de queviures i molt més. Bàsicament per a aquells de la Xina, totes les vostres necessitats diàries es poden satisfer a l’ecosistema de Meituan.

L’ala investigadora del PBoC també està en converses amb una altra empresa recolzada per Tencent, Bilibili Inc., que proporciona serveis de transmissió de vídeo. Així, tot i que encara no s’han finalitzat els detalls de l’associació, és probable que aquesta cooperació sigui enorme per a l’ús massiu de DCEP a la Xina..

Aquestes empreses s’uneixen al gegant existent, com ara Didi Chuxing, una aplicació de transport que es va fusionar amb Uber China el 2016 i que també compta amb milions de dòlars en transaccions diàries..

Ecosistema MeituanEcosistema Meituan (Crèdits de la imatge: GGVCAPITAL)

Quina diferència hi ha entre DCEP, Balança, Bitcoin i Cash? Una comparació

A continuació, es mostra una comparació de les diferents característiques entre DCEP, Libra, Bitcoin i Cash:

DCEP BALANÇA BITCOIN EN efectiu
Anònim? Es pot fer anònim
Tipus de tecnologia blockchain utilitzada? Contracte intel·ligent, criptografia asimètrica, etc.. Cadena de blocs del consorci Blockchain públic Nul
Eficiència? Alt Alt baix baix
Descentralitzat? No Parcialment No
Volatilitat? baix baix Alt baix
Portabilitat? Alt Alt Mitjà baix
Seguretat? Alt Alt Alt baix
Assistència de pagament fora de línia? No No
Velocitat de transacció (TPS / seg)? 220.000 1.000 7 N / A
Estat? S’està realitzant una prova En desenvolupament En circulació En circulació

Per obtenir més informació, consulteu el nostre article sobre DCEP, Balança, Bitcoin i Cash comparats.

Pagament basat en contacte amb NFC

D’acord amb Sina Blockchain oficial, DCEP tindrà opcions de pagament basades en NFC que no en tenen requereixen que els dispositius estiguin en línia durant el trasllat. Es considerarà una substitució directa del paper moneda, ja que el DCEP es podrà utilitzar en zones sense cobertura d’Internet. A més, DCEP no requereix que el dispositiu mòbil estigui vinculat a un compte bancari, cosa que significa que la població no bancària també tindrà accés a la moneda digital.

Amb la funció de pagament de claus de DCEP, les persones poden transferir diners simplement tocant dos telèfons junts, sense fer servir Internet. Per tant, DCEP tampoc no és exactament com el blockchain, sinó que és la seva pròpia variant.

Caixers automàtics DCEP?

Fonts de notícies xineses informen que el Banc Agrícola de la Xina serà el primer banc que llançarà caixers automàtics DCEP que tindran funcions de RMB digitals.

Un mandat per adoptar Blockchain

La Xina ha establert una iniciativa a tot el país per impulsar l’adopció de Blockchain. El president Xi Jinping ha ordenat que el “desenvolupament del país de la tecnologia blockchain s’hauria d’accelerar” el 24 d’octubre davant del Buró Polític. Aquest discurs també s’ha fet ressò de Li Wei, cap del Banc Popular de la Xina. A l’abril del 2020, la Xina va llançar la xarxa de serveis Blockchain per unificar tots els projectes relacionats amb Blockchain a la nació.

Xina ha adoptat la “Blockchain, no Cryptocurrency”, per la qual es destaquen els beneficis de Blockchain. D’altra banda, les criptomonedes que són natives de Blockchain se suprimeixen a mesura que els intercanvis de criptomonedes i els ICO estan prohibits al país..

S’espera que la Xina invertirà 1,42 mil milions de dòlars americans en desenvolupament de blockchain el 2020

Statista Research Informe

DCEP és una moneda centralitzada

DCEP és una moneda digital que s’executa en una xarxa privada centralitzada: el Banc Central de la Xina té un accés i un control complets de la moneda. Es tracta d’un enorme contrast amb Bitcoin, que té una xarxa descentralitzada oberta on no hi ha cap líder centralitzat. En el cas de DCEP, el banc central de la Xina té la capacitat de crear o destruir DCEP.

Voleu negociar DCEP? Quines plataformes admeten DCEP?

Poques hores després d’haver anunciat DCEP, s’han llistat diversos intercanvis xinesos (potencialment estafadors) IOUs o clons eliminatoris de DCEP. És important saber que DCEP actualment només es distribueix als bancs que treballen amb PBoC i no estarà disponible per al públic. Si voleu esbrinar què són els intercanvis de confiança, consulteu la nostra guia principal d’intercanvis de criptomonedes. Es recomana NO negociar DCEP fins que no es publiqui oficialment, ja que no hi ha garanties que els intercanvis tinguin accés a la moneda digital.

Els clons eliminatoris de DCEP ja cotitzen en borses (potencialment) estafadores.

Com comprar DCEP?

Actualment, DCEP només està disponible per a altres bancs que treballen amb el Banc Popular de la Xina. Finalment, això s’obrirà al públic en general el 2020. Actualment no hi ha borses de criptomonedes que operin DCEP.

És el DCEP un repte per al sistema monetari dels EUA?

La visió aclaparadora sembla que sí, tant des de la perspectiva xinesa com dels EUA. Segons estadístiques del Banc Mundial, 1.700 milions d’adults a tot el món utilitzen diners en efectiu perquè no tenen comptes bancaris. No obstant això, dos terços d’aquesta població posseeixen un telèfon mòbil que es pot fer per fer transaccions monetàries. Això és el que està passant a la Xina, on els pagaments mòbils com Alipay o WeChat Pay tenen més de 1.700 milions de clients a tota la Xina. Actualment, les dues empreses de pagaments en línia gestionen més pagaments mensuals que Paypal durant tot el 2017 (és a dir, 451.000 milions de dòlars EUA). És molt comú a la Xina veure que els venedors ambulants accepten pagar Alipay o WeChat.

Alipay i WeChat s’accepten en una botiga de lloguer de quads

Amb la infraestructura de pagament de carteres mòbils instal·lada, la seva cooperació amb el PBoC podria ser la resposta a la distribució de DCEP a l’estranger. Això s’adaptaria a la “Iniciativa per carretera i cinturó” de la Xina, l’objectiu de la qual és construir una nova ruta comercial que connecti Àsia amb Europa i Àfrica. La idea és que amb DCEP que s’utilitza a les carteres mòbils, es poden connectar poblacions al llarg del cinturó i la carretera, obviant completament les infraestructures financeres existents i donant l’oportunitat als no bancaris de pagar les compres en línia i generar els seus estalvis..

La confiança en la cadira de la Fed assoleix el punt més alt des de l'era Greenspan ...Jerome Powell, president de la Reserva Federal

Als EUA, el govern no veu una demanda de moneda digital. En una carta del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, considerava que molts dels reptes que una moneda digital pretén resoldre no s’apliquen als EUA. Segons la seva opinió, el panorama dels pagaments dels Estats Units ja és altament competitiu i innovador, amb moltes opcions de pagaments digitals per als consumidors. Powell també va comentar, fent ressò dels sentiments d’aquells legisladors nord-americans que s’oposaven a Libra, que un pagament digital on sabríeu i podríeu fer un seguiment de tots i cadascun dels pagaments no seria atractiu per als Estats Units..

Tot i que el Comitè de Serveis Financers de la Cambra també veu que Balança pot plantejar problemes de seguretat nacional, observadors considereu que el desafiament de la Xina no es pren seriosament. Perquè, per altra banda, a la Xina li preocupa que Balança reforci el domini del dòlar nord-americà i, per tant, treballa en el seguiment ràpid del llançament de DCEP. I és probable que la Xina superi l’amenaça de Balança.

Des d’una perspectiva més àmplia, alguns opinen que el DCEP es pot utilitzar com a arma contra els Estats Units en una guerra econòmica. Això es deu al fet que a mesura que s’accepti el DCEP a tot el cinturó i la carretera, la Xina tindrà el poder de supervisar i controlar totalment l’activitat econòmica de la meitat de la població mundial. DCEP permetrà a la Xina fer un seguiment de la despesa i de les transaccions de tothom i podrà confiscar o bloquejar els recursos digitals dels clients a les seves carteres mòbils. Ja ho hem vist a la Xina, on juntament amb el seu “sistema de crèdit social”, a milions de persones ja se’ls ha prohibit comprar bitllets d’avió mitjançant la cartera mòbil.

Aparició al programa de debat televisiu xinès “Tiger Talk”

El 29 d’agost de 2020 vaig aparèixer al programa xinès de Phoenix Television “Tiger Talk” (iger 虎 一席談). Tiger Talk és un dels programes de més llarga durada de Phoenix TV; cada setmana presenten un debat sobre un tema o esdeveniment social important i conviden experts, acadèmics i convidats a participar en el debat. Phoenix Television em va convidar com a analista a l’estranger per debatre sobre el tema de la setmana, a saber, “DC / EP: l’alliberament de la moneda digital de la Xina, sacsejarà l’hegemonia del dòlar americà?”. Podeu veure l’episodi aquí.

Boxmining Tiger TalkAparició com a convidat a Tiger Talk

Implicacions de DCEP sobre Bitcoin i criptomonedes

En primer lloc, sempre s’ha de tenir en compte que DCEP i Bitcoin / criptomonedes són molt diferents. Les diferències clau són que DCEP no necessàriament utilitza tecnologia blockchain i que és una moneda centralitzada sota el control d’una autoritat centralitzada. Obteniu més informació sobre les diferències entre DCEP, Balança, Bitcoin i Cash.

Tanmateix, la promoció a gran escala de DCEP a la televisió nacional a l’agost del 2020 és sens dubte preparadora i preparadora dels ciutadans xinesos per a una versió digital del RMB. El desplegament gradual de DCEP també acostumarà el ciutadà mitjà a l’ús real de les monedes digitals.

Com a resultat, molta gent especula amb entusiasme sobre la possibilitat d’un pont entre DCEP i diversos projectes de blockchain existents, amb alguns projectes que proclamen que seran el primer projecte que es llançarà a DCEP. Tot i això, cal tenir en compte que desconeixem tots els detalls tècnics de DCEP, de manera que no sabem com funcionarà aquest pont entre blockchain i DCEP. A més, el fet és que actualment la Xina és molt hostil envers les criptomonedes, cosa que es deu principalment a diverses estafes de criptomonedes, com ara el Token Plus Com a resultat, el govern xinès ha tancat diversos comptes bancaris implicats en les transferències de criptomonedes i ha prohibit tots els ICO, diversos intercanvis de criptomonedes importants com Binance i OKEx i alguns taulells Over the Counter. Per tant, hi ha molts cercles i discussions sobre criptomonedes que es produeixen sota terra, com ara en grups privats de WeChat.

En un gir confús, però, els mitjans de comunicació oficials del PCC 参考 消息, Xinhua i CCTV han estat publicant els titulars que els actius criptogràfics són els actius amb millor rendiment fins ara. Dovey Wan, soci fundador de Primitive Ventures, ha observat que la intenció real d’aquest impuls mediàtic és difícil d’interpretar, però fins ara la comunitat xinesa de criptomonedes ho veu com un senyal que la criptografia ha assolit el seu punt més alt. Mentrestant, al front occidental de Twitter, la gent ho veia com un senyal de toro. Actualment, sense més moviments ni novetats a la Xina sobre DCEP o en el front de la criptomoneda, només podem esperar i veure quin serà el proper pas de la Xina.

Hmm, aquesta és una interessant vibra de propaganda dels mitjans oficials del PCC com “参考 消息”, Xinhua i CCTV2

el títol “cryptoasset is the best performance asset YTD” apareixia en totes les vies, periòdics, mitjans de comunicació en línia i TV

És rar que es faci un esforç tan coordinat pic.twitter.com/2g6VDsV5SE

– Dovey “Rug The Fiat” Wan&# 129680;&# 129430; (@DoveyWan) 25 de setembre de 2020

DeFi impulsarà els governs a adoptar finalment els CBDC?

Les finances descentralitzades (DeFi) es poden considerar l’estrella de la criptomoneda i la cadena de blocs del 2020, ja que han reactivat el mercat de les criptomonedes i han aportat una recuperació i una positivitat molt necessàries. Però, què és DeFi? En resum, DeFi intenta portar la banca tradicional a les indústries en desenvolupament, però amb un gir: seria de codi obert, descentralitzada, econòmica i eliminarà els intermediaris.

Llavors, què poden fer els bancs centrals i el govern per mantenir el seu statu quo dominant i beneficiar-se de la tecnologia que DeFi pot aportar? Una resposta podria ser crear un CBDC. En un Forbes article, l’autor suggereix que el CBDC seria un moviment positiu per als governs, ja que simbolitza els diners alhora que permet als usuaris gaudir dels avantatges de transaccions més ràpides i barates.

L’article també fa referència a la nostra cobertura de DCEP i analitza el progrés de la Xina en la prova de DCEP contrastat amb el progrés d’introducció d’un CBDC als EUA. Tanmateix, suggereix que els governs i les institucions hauran de ser ràpids per posar-se al dia a mesura que es creen setmanalment noves solucions DeFi en pagaments, hipoteques, assegurances, i aquesta legió d’innovadors fintech creix. Aquests innovadors desafien l’statu quo i, amb els creixents avantatges de DeFi, potser aviat hi haurà un autèntic candidat a l’atenció dels ciutadans-consumidors..

Quan es llançarà oficialment DCEP?

Encara no hi ha un calendari específic per al debut formal de DCEP. Tot i que ara per ara alguns experts han revelat a China Daily, un mitjà informatiu a la Xina que abans que es posi en marxa oficialment el DCEP, potser caldrà fer ajustos als plans inicials, ja que la situació és molt més “complicada”. Els experts també revelen que no està clar si DCEP pot debutar a la segona meitat del 2020, tot i que els plans per al seu desenvolupament han estat sens dubte ampliats pel PBoC.

Nota: Publicacions anteriors s’han referit a la moneda nacional com CBDC.

Actualitzat: 7 d’octubre de 2020 sobre si DeFi impulsaria els governs a adoptar CBDC.

El DCEP està recolzat per Gold?

La resposta senzilla és “No”. En un episodi recent de Kitco News, el periodista Max Kaiser va afirmar que la Xina llançarà una criptomoneda recolzada en or, amb la intenció de destruir el USD com a moneda de reserva. Va afegir que la Xina ja ha acumulat fins a 20.000 tones d’or. Tanmateix, això és mera especulació: la Xina no té previst tornar al Gold Standard ni emetre criptomonedes recolzades en or.

El DCEP serà interoperable amb altres criptomonedes

Hi ha molts plans per construir portes d’entrada que permetin canviar DCEP a altres criptomonedes. Projectes com Algorand han declarat que volen donar suport a DCEP i construir possibles ponts per canviar aquestes monedes. No obstant això, com que els detalls tècnics de DCEP no s’han revelat del tot, aquests ponts encara no s’han construït.

Fonts:

https://www.forbes.com/sites/lukefitzpatrick/2020/10/06/defi-may-push-governments-to-adopt-cbdcs/#2d2c1f6f3f5e

https://www.asiacryptotoday.com/how-china-and-the-world-reacted-to-xi-jinpings-blockchain-comments

https://venturebeat.com/2019/09/15/wake-up-us-federal-reserve-china-just-showed-how-digital-currency-is-done/

https://www.reuters.com/article/us-china-blockchain-idUSKBN1X704A

https://u.today/just-in-chinese-central-bank-to-launch-digital-currency-called-dcep

https://beincrypto.com/chinas-dcep-to-be-worlds-first-national-digital-currency-says-ccie-vice-chairman/

https://qz.com/1710850/chinas-central-bank-could-gain-from-a-digital-yuan-cbdc/

https://www.asiacryptotoday.com/news/china-digital-yuan-dcep/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me