Com protegir la vostra cartera de criptomonedes dels ciberdelinqüents?

Coneixeu la criptomoneda més gran a dia d’avui? Bitcoin és una de les criptomonedes més grans i reconegudes introduïdes el 2009 per una misteriosa entitat anomenada Satoshi Nakamoto. Bitcoin va augmentar en popularitat quan el seu preu va assolir el seu màxim el 2019. Sens dubte, hi ha canvis bruscs del preu de Bitcoin a causa del seu volàtil mercat. El valor del bitcoin es veu afectat per diversos factors i el principal és la seva demanda i oferta. Els canvis de preus del bitcoin no només atreuen persones i governs, sinó que també atreuen cibercriminals.

Després de la invenció del bitcoin, es van registrar molts informes de robatoris i pirates informàtics que s’han realitzat en intercanvis i, en aquests piratejos, moltes persones han perdut els seus fons. Com que el bitcoin no existeix físicament i està present en la seva forma digital, hi ha majors riscos de pirates informàtics per part dels ciberdelinqüents. Les carteres digitals s’utilitzen per emmagatzemar bitcoins i altres fitxes digitals, i aquestes carteres funcionen en línia perquè tenen una clau privada que s’emmagatzema en línia. Només a través de claus privades els usuaris poden enviar les seves fitxes digitals a altres persones, i és important protegir la vostra clau privada per evitar qualsevol activitat fraudulenta. Podeu aprendre a protegir les vostres carteres de criptomonedes CryptoCode.

En paraules simples, la clau privada és la identitat digital dels usuaris i els ciberdelincuents sempre vigilen les vostres monedes per realitzar un acte fraudulent. Els ciberdelinqüents utilitzen tècniques per robar o transferir els vostres testimonis digitals al seu compte sota el vostre ull i, per tant, mai no heu de comprometre’s amb la seguretat de les vostres claus privades..

Expliquem algunes maneres de protegir els bitcoins, que són les següents:

Feu ús d’una connexió a Internet segura.

Mentre transfereixen o comercialitzen criptomonedes, els usuaris sempre han d’utilitzar una connexió a Internet segura i evitar l’ús de Wi-Fi pública. A més, mentre utilitzen xarxes domèstiques, els usuaris han d’utilitzar una xarxa privada virtual per afegir seguretat. L’ús d’una VPN canviarà la vostra ubicació i adreça IP. No només això, sinó que també farà que la vostra navegació sigui segura i protegirà la vostra navegació contra atacs i pirates informàtics.

Utilitzeu carteres fredes en lloc de carteres calentes.

Les carteres fredes són les millors carteres digitals per emmagatzemar els vostres bitcoins perquè no cal que estigueu connectats a Internet. El millor de les carteres fredes és que no són vulnerables als ciberatacs i eviten l’accés no autoritzat de les vostres claus privades. S’han registrat molts informes sobre altres tipus de carteres des d’on els atacs han piratejat les carteres dels usuaris de bitcoins.

Els atacants cibernètics sempre esperen que els usuaris utilitzin una contrasenya feble i els proporcionin la possibilitat d’atacar les seves carteres. Sempre és millor fer servir una cartera freda i emmagatzemar les vostres claus privades en dispositius que no necessiten estar connectats a Internet.

Feu servir diverses carteres.

Als inversors i als comerciants els agrada invertir i negociar en diferents criptomonedes, i tampoc no hi ha limitacions específiques per crear diferents carteres. Els usuaris han de fer servir diverses carteres per protegir les seves diferents criptomonedes. Els usuaris poden utilitzar una cartera per emmagatzemar un gran nombre de criptomonedes i una per dur a terme transaccions diàries. L’ús de diverses carteres permetrà protegir la vostra cartera i evitarà qualsevol pèrdua que es pugui produir al vostre compte.

Utilitzeu una contrasenya única.

La millor manera de protegir les vostres criptomonedes és mitjançant una contrasenya única i segura. L’usuari ha d’evitar l’ús de la mateixa contrasenya en diferents comptes i aplicacions. A més, és fonamental utilitzar una contrasenya segura que sigui pràcticament impossible d’endevinar. Els usuaris també han de continuar canviant les seves contrasenyes per evitar el risc dels pirates informàtics. L’ús d’autenticació de dos factors per a la cartera us ajudarà a proporcionar més seguretat.

Actualitzeu el programari antivirus del vostre dispositiu

Tant se val si utilitzeu una cartera web, una de sobretaula o una de mòbil; es recomana protegir el dispositiu mitjançant el programari antivirus més recent. El programari antivirus actua com un tallafoc que protegeix el dispositiu contra atacs de programari maliciós i accessos no autoritzats. Dispositius on no hi ha programari antivirus, els pirates informàtics s’aprofiten d’orientar aquests dispositius i intenten piratejar la clau privada de la cartera bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me