Guia Ledger Nano X: tutorial complet de configuració (2020)

Ledger va llançar una nova cartera de maquinari: el Ledger Nano X. Aquest nou dispositiu protegeix les vostres criptomonedes amb protecció militar i impedeix robatoris digitals i pirates informàtics. Aquestes són les novetats clau del Ledger Nano X:

  • Pantalla HD gran – Mostra l’adreça del receptor completament sense desplaçar-se
  • Assistència mòbil – (Android iOS) suport via Ledger Live Mobile
  • Més espai d’emmagatzematge – Instal·leu fins a 100 aplicacions diferents per a diferents monedes.
  • Bateria recarregable – permet encendre el dispositiu sense cable.

Aquesta guia us ajudarà a configurar el Ledger Nano X i us ensenyarà les funcions importants. A més, tenim la pregunta més important: És segur Bluetooth?

Pòster de YouTube Ledger Nano X Review: Val la pena comprar-lo?

Ledger Live Mobile

La criptomoneda es pot gastar en qualsevol lloc amb Ledger Nano X

Una de les funcions més importants del Ledger Nano X és el suport dels telèfons mòbils (tant Android com iPhone). El nou Ledger Live L’aplicació permet enviar i rebre totes les criptomonedes admeses en moviment.

L’aplicació es connecta directament al Nano X mitjançant bluetooth, de manera que no cal cap cable. El dispositiu té una bateria que permet que s’encengui activament durant més de 8 hores (depenent de l’ús), de manera que es pot treure el Nano X per enviar criptomoneda en moviment.

El mode de cartera permet Ledger Live per mostrar tots els saldos disponibles que s’emmagatzemen al Ledger Nano X. És accessible fins i tot si no hi ha la cartera de maquinari, de manera que podeu navegar còmodament per la cartera. Per enviar criptomonedes, el dispositiu ha d’estar present per signar la transacció mitjançant Bluetooth. És important recordar que la clau privada per signar transaccions mai no surt del dispositiu ni es transmet mitjançant Bluetooth, només la transacció signada que no es pot modificar (segura).

Aplicació Ledger Mobile que mostra l’adreça Ethereum amb verificació de Ledger Nano X

Ledger Live Mobile també admet la instal·lació de diverses aplicacions per a diferents criptomonedes mitjançant Ledger Manager. Ledger ens ha dit que aquesta llista d’aplicacions serà la mateixa que la versió per a PC (però, com que estem en mode de prova beta, no podríem accedir a la llista completa).

Com afegir o eliminar aplicacions al Ledger Nano X

Per utilitzar diferents criptomonedes al Ledger Nano X, primer cal instal·lar l’aplicació d’aquesta moneda al Ledger. Això es fa mitjançant l’aplicació Ledger Live a Windows, MacOS, Android o iOS. Primer instal·leu Ledger Live, connecteu el Nano X i entreu a la interfície “Administrador”. L’aplicació requereix que desbloquegeu el llibre Ledger introduint el vostre pin i entrant a la pantalla inicial. Haureu d’autoritzar Ledger Live confirmant “Permet Ledger Manager”. Un cop estigueu connectat, veureu una llista de diferents aplicacions que estan a punt per instal·lar-vos (si la llista és més curta que a la imatge següent, actualitzeu el firmware del Ledger Nano X).

Utilitzeu Ledger Live per instal·lar noves aplicacions al Nano X

És segur per Bluetooth?

La resposta senzilla és: Sí. Una de les preocupacions inicials (reddit) sobre el Ledger Nano X és la comunicació mitjançant Bluetooth, una forma de comunicació per ràdio. El model anterior (Ledger Nano S) només tenia connectivitat per cable, cosa que no exposaria el dispositiu als atacants propers. El Bluetooth és segur d’utilitzar en aquest cas perquè el dispositiu mai es controla mitjançant Bluetooth, sinó que només s’utilitza per enviar transaccions sense signar i signar. Això significa que la clau privada (la clau de tots els fons) no està exposada i no surt del dispositiu.

El Nano X funciona amb el supòsit que la connexió Bluetooth (que és un portador, exactament igual que USB) està compromesa. L’addició de BLE no afecta el model de seguretat. Sempre s’ha de verificar físicament les transaccions al dispositiu prement els dos botons. A més, a les pantalles i botons Nano X es connecten directament a l’element segur (arquitectura d’un sol xip), que també és una millora del disseny de seguretat general..

Nicolas Bacca, CTO a Ledger

A més, el Ledger Nano X funciona si se suposa que el Bluetooth està en mode “compromès”. Això significa que mai donarà cap control a altres dispositius externs i la comunicació es limita només a la signatura de transaccions.

El tauler de control del Ledger Nano X permet activar / desactivar el Bluetooth

Mantingueu segura la vostra frase de recuperació!

Hi haurà un full on podeu escriure la vostra frase de recuperació de 20 paraules. Aquest és el el més important part perquè actua com una còpia de seguretat del dispositiu. Haureu de mantenir-lo molt segur perquè, si algú accedeix a aquest paper, és essencialment el mateix que robar-vos la cartera.

No feu una foto ni tingueu una còpia digital d’aquesta llista!

Configuració de Ledger Nano X

  1. Trieu un codi PIN de 4 dígits i confirmeu.
  2. Escriviu la frase de recuperació de 20 paraules. L’ordre de les paraules també és important.
  3. Després de configurar el dispositiu, encara connectat, visiteu la pàgina Lloc web Ledger Live i descarregueu l’aplicació que vulgueu utilitzar.
  4. Seguiu les instruccions del lloc i utilitzeu-les.

Nota: després de configurar-lo, navegueu pel dispositiu a l’ordinador.

Podeu rebre criptocurrency fins i tot quan el dispositiu està fora de línia. Només haureu de connectar el dispositiu i introduir el PIN i l’inici de sessió quan vulgueu enviar.

Després d’introduir tots els detalls de la transacció a l’ordinador, com a mesura de seguretat addicional, podeu comprovar-ne dos al dispositiu. Assegureu-vos que l’adreça i l’import siguin correctes i confirmeu.

Per què utilitzar una cartera de maquinari

Amb les monedes tradicionals, l’usuari és la persona més important. Si alguna vegada heu perdut la targeta bancària, sempre podeu anar al banc amb algun tipus d’identificació i sol·licitar l’accés al vostre compte..

Tanmateix, a les criptomonedes no els importa la persona física, sinó la clau privada associada a la cartera. La clau privada s’utilitza per verificar el compte i les transaccions. Qualsevol persona que tingui accés a aquesta clau pot enviar fons i és per això que heu de mantenir-la segura. Una altra cosa és que les transaccions de criptomoneda no es poden revertir.

Carteres de maquinari us pot protegir contra aquestes coses. Afegeixen una capa de seguretat addicional emmagatzemant la clau privada al propi dispositiu. L’única manera de piratejar-lo seria tenir accés físic a la cartera de maquinari o amb la frase de còpia de seguretat.

Les carteres de paper ofereixen possiblement encara més seguretat. No obstant això, el procés per configurar-los i utilitzar-lo és molt complicat. Les carteres de maquinari ofereixen un bon equilibri entre seguretat i comoditat.

Val la pena l’actualització?

A un preu més alt, els usuaris poden fer la pregunta “Val la pena actualitzar el Ledger Nano X”? Per a nosaltres, la resposta és depèn.

Si utilitzeu més de 3 aplicacions, penseu a actualitzar-les. Amb un espai de memòria molt més gran, Nano X és capaç d’emmagatzemar moltes més aplicacions que el Ledger Nano S. Llibre major Nano S només pot emmagatzemar 2-3 aplicacions amb Firmware 1.5.5 (com ara l’aplicació Bitcoin i Ethereum). Tot i que podeu evitar aquesta limitació desinstal·lant aplicacions que no s’utilitzen, el canvi constant sovint provoca confusió i pèrdua de temps.

Si necessiteu enviar grans quantitats de criptomonedes en moviment. Amb el suport Bluetooth, el nou Ledger es pot utilitzar amb Android i iPhones.

Si més aplicacions i mobilitat no us preocupen, enganxa’t amb el Ledger Nano S.

Heu configurat correctament el Ledger Nano X? Ara és hora de començar a negociar Bitcoin i altres criptomonedes? Consulteu el meu curs creat en col·laboració amb Jeff Kirdeikis d’Uptrennd- Bitcademy: aprèn, inverteix & Comerç Bitcoin: en menys d’una hora

Actualitzat el 23 de març de 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me