Butlletí informatiu núm. 14

Banderes vermelles de la setmana

Value DeFi (VALOR DE Dòlars) les bóvedes van patir una explotació de préstec flash de 6 milions de dòlars, similar a la de Harvest

Si no fos per la recent concentració de Bitcoin, això es podria haver conegut com la temporada de hackers. Cada cop hi ha més projectes, especialment en finances descentralitzades (DeFi), que són atacats i cap contracte intel·ligent ja no és segur.

El 14 de novembre a les 10:45 AM EST, poques hores després del llançament de Vault Phase 2, que es va celebrar a Twitter com a “màxima seguretat, el millor retorn i la major comunitat“En criptografia, un préstec flash” doble “complex atacar va explotar la volta de MultiStables de Protocol ValueDefi. En el que més tard es va definir com un dels atacs més complexos vistos a DeFi, el pirata informàtic va utilitzar dos préstecs flash, amb Aave i Uniswap, per robar 6 milions de dòlars..

Un post-mortem article L’equip va explicar el que va passar: l’atac va suposar 80.000 ETH mitjançant un préstec instantani a Aave, va comprar 116 milions de DAI i 31 milions de USDT, va dipositar 25 milions de DAI a la volta, va recuperar 24 milions de mvUSD i va canviar 91 milions de DAI i 31 milions de USDT a USDC. El mvUSD es va retirar de DAI i es van retornar a Aave els 80.000 ETH més les taxes. Finalment, es van recuperar 33 milions de DAI i 2 es van tornar al desplegador (com han passat altres vegades darrerament). El culpable ho va fer aprofitant les vulnerabilitats de les voltes Value DeFi.

Origin Dollar ($ OUSD) ha perdut milions en un atac flashloan

Tres dies després, va ser el torn d’Origen Dollar ($ OUSD) que va ser atacat.

El Projecte stablecoin generador de rendiment va patir una pèrdua de fons de 7 milions de dòlars, Un milió de dòlars dels quals eren dipòsits dels fundadors, empleats i empresa de Origin. L’equip continua estudiant exactament com es va dur a terme l’atac, però sospiten que es tracta d’una operació de préstec instantani que sembla ser l’arrel de l’atac..

Suposadament, després de l’atac, el pirata informàtic va poder vendre alguns dels robats OUSD, DAI i ETH a Uniswap i Sushiswap. l’atacant també està rentant els fons robats mitjançant RenBTC.

Podeu llegir l’explicació detallada de l’explotació en aquesta actualització article per l’equip Origin.

Aquest va ser el cinquè atac de préstec flash de Defi en l’últim mes, després de Harvest Finance, Akropolis, CheeseBank i Value.

En general, segons CipherTrace, Els hackers Defi s’han acreditat fins a uns 100 milions de dòlars el 2020 fins ara.

Crypto Exchange Liquid diu que les dades d’usuari possiblement s’exposen en incompliment de seguretat

Com oficialment confirmat, Crypto Exchange Líquid com ha estat piratejat el 13 de novembre.

L’atac va consistir en que un dels proveïdors d’allotjament va transferir incorrectament el control i el domini del compte a un actor maliciós que va accedir a alguns dels comptes de correu electrònic interns. Aquest incompliment va provocar l’exposició de les dades dels usuaris. Com deien:

“Creiem que l’actor maliciós va poder obtenir informació personal de la nostra base de dades d’usuaris. Això pot incloure dades com el vostre correu electrònic, nom, adreça i contrasenya xifrada. Continuem investigant si l’actor maliciós també va obtenir accés als documents personals proporcionats per a KYC com ara identificació, selfie i comprovant de direcció, i proporcionarem una actualització un cop finalitzada la investigació “.

Això podria conduir a robatoris d’identitat, correus electrònics brossa i intents de pesca. Tot i que l’equip no creu que suposaria una amenaça immediata per als seus usuaris, suggereixen que “tots els clients de Liquid canvien la contrasenya i les credencials 2FA al més aviat possible”.

L’agricultura UNI s’acaba … què passa després?

A mesura que l’agricultura de $ UNI arribava al seu final previst el 17 de novembre, es van especular amb el preu futur de $ ETH i de la fitxa Uniswap emergent, i la primera convocatòria de la comunitat Uniswap no va aconseguir establir cap decisió definitiva sobre els passos futurs de la plataforma. Més de 2.000 milions de dòlars americans es van tancar en quatre grups que donaven recompenses de $ UNI (ETH-DAI, ETH-USDC, ETH-USDT, ETH-WBTC); tots els diners que estaven destinats a tornar al mercat. Com que el preu de l’ETH dels dòlars era a mitjan 300 dòlars abans de començar l’agricultura al setembre, molts temien un abocament imminent, ja que la gent el canviava per monedes estables o per altcoins més atractius per a la inversió. El preu no va ser l’única preocupació per Uniswap, ja que tots aquells diners agrupats també van suposar un lliscament molt lent a Dex.

Per aprofitar el moment, Sushiswap ($ SUSHI) va anunciar un augment de recompenses per als mateixos quatre grups de la seva plataforma. Exactament una hora més tard, Hayden Adams (inventor d’Uniswap) va avançar una nova proposta per continuar amb les recompenses durant 2 mesos addicionals a la meitat de la taxa de distribució de gènesi. La proposta està ara esperant la fase de comprovació del consens, abans que es pugui reiniciar l’agricultura el 4 de desembre.

Sushiswap i Uniswap TVLSushiswap i Uniswap TVL (Crèdit de la imatge: Pols DeFi)

Mentrestant, com podem observar a la següent imatge, Uniswap TVL ha caigut significativament a costa de Sushiswap’s, que va augmentar fins arribar a un valor net similar al del seu principal competidor.  

Bitcoin continua la seva concentració

Després de les eleccions nord-americanes, fins i tot si el resultat encara és controvertit, $ BTC continua la seva concentració com si no li importés menys. En els darrers dies, la seva capitalització de mercat va arribar fins i tot a 350.000 milions de dòlars australians, superant el màxim anterior del 16 de desembre de 2017 (a causa de la inflació de $ BTC, fins i tot si el preu no és a ATH, hi ha més monedes en circulació que fa 3 anys) una capitalització de mercat superior). Actualment, el preu supera els 18.000 dòlars. Finalment!

Gràfic de preus de BitcoinGràfic de preus de Bitcoin (crèdit de la imatge: Coingecko)

Com que $ BTC creixia darrerament, es podria apostar que els mitjans de comunicació també començarien a cobrir les notícies, i això és exactament el que va passar. Hem vist BBC, Fast Money de CNBC, CNN i molts més entrevistant “experts” i especulant sobre el proper ATH, combinat amb molts mems antics i nous que es comparteixen a tot arreu. Amb una àmplia cobertura i més comerciants que s’incorporen a casa, amb por de perdre’s (el servei de criptografia de Paypal assolit Un volum de negociació de 25 milions de dòlars el primer mes des del llançament) podria significar que la part superior (local) s’acostés?

Tot i que tot això passava, sembla que les coses per als miners xinesos no són tan bones. Wu Blockchain va informar que el 75% dels miners enquestats tenen dificultats per pagar les factures elèctriques. Això es deu a les restriccions que el govern xinès està aplicant a la criptografia, cosa que fa molt difícil comprar i vendre en $ CNY. Molts miners han vist congelades les seves targetes bancàries o apagades les màquines perquè no tenien diners en efectiu per pagar la factura elèctrica.

Per tant, també s’especula que aquest gran ral·li no només ha estat impulsat per un augment de la demanda, sinó també perquè l’activitat d’abocament dels miners, que crea una pressió de venda constant, s’ha alentit.

Què forquilla Bitcoin efectiu?!

El 15 de novembre Bitcoin Cash ($ BCH) ha sofert una actualització del protocol, tal com estableix el full de ruta.

Aquesta actualització contenia un Hard Fork que ha dividit la cadena en dos, BCHN i BCHA després del bloc # 661647. El motiu pel qual això passa és degut a un desacord sobre l’estat actual de la cadena de blocs entre el Bitcoin Cash Node i les comunitats Bitcoin Cash ABC després que s’hagi rebutjat una proposta d’actualització de Amaury Sechet (ABC). Sembla que $ BCHN serà la part dominant, ja que el 80% dels miners van donar suport abans de la divisió i ho és ara 667 blocs per davant.

Aquesta no és la primera forquilla de $ BCH ja que va ser, per si mateixa, el resultat d’un Bitcoin forquilla el 2017.

Com va la cursa d’aposta de l’ETH2?

Menys d’una setmana abans de la data límit, els ETH apostats a la xarxa principal d’Ethereum 2 són menys de la meitat del que es necessita per provocar l’inici de la fase Beacon 0. Com van anticipar moltes fonts, la comunitat espera un augment decisiu de els darrers dies abans de la data límit. Si es compleixen els requisits mínims abans del 24 de novembre, ETH2 es llançarà l’1 de desembre, en cas contrari s’iniciarà automàticament 7 dies després que es compleixi el llindar.

En una recent AMA, Danny Ryan, investigador principal de la Fundació Ethereum, va respondre a les preocupacions dels usuaris sobre la possibilitat d’un llançament fallit. Ryan diu que la Fundació té una solució, que consisteix a ajustar el llindar a uns 100k + ETH que consideren suficient. Això evitarà deixar l’ETH estacat al llimbe. Ryan també va assenyalar que per a aquells que van participar, hi haurà grans recompenses per a aquests primers adoptants. Els seus Pàgina de Github també entra en més detalls sobre altres alternatives.

Aquí hi ha cinc coses que NECESSITEM saber sobre ETH 2.0

A més, obtingueu més informació sobre aquesta cursa aposta i les seves possibles implicacions:

Pòster de YouTube Es llançarà Ethereum 2.0 (ETH) amb èxit?

OKEx Exchange finalment reprèn les retirades!

Més d ‘un mes després de la Okex Exchange va decidir suspendre totes les retirades de criptomonedes, l’equip acaba d’anunciar que les operacions es reobriran el 27 de novembre o abans. També asseguren que el 100% dels fons dels usuaris són segurs.

El anunci oficial va confirmar que un dels titulars de claus privades d’Okex cooperava amb les autoritats en un cas que no té res a veure amb el propi Exchange. Van especificar que, tot i que “OKEx sempre ha utilitzat un mecanisme de còpia de seguretat per als titulars de claus privades per garantir que cada titular de clau privada pugui activar la clau privada de còpia de seguretat en cas d’incapacitació a llarg termini, com ara la mort o la pèrdua de memòria” un escenari concret els va agafar desprevinguts ja que no s’havia preparat cap estratègia.

S’anunciaran campanyes de fidelització importants com a mostra d’agraïment a la comunitat.

Seguiu la història del desenvolupament d’OKEx aquí.

Fets de Boxmining: entrevistes, obsequis i molt més!

  • Per què necessitem privadesa i escalat al blockchain? La privadesa és el següent gran salt per a la tecnologia blockchain, ja que es pot utilitzar per permetre l’ús compartit de dades anònims, intercanvis sense funcionament frontal i la fungibilitat real dels tokens. Hem parlat amb la professora Dawn Song sobre la necessitat de contractes intel·ligents que preservin la privadesa i de com s’implementa Protocol Oasis ($ ROSE): https://youtu.be/JQzKKOV_ycA

  • Després de mesos de feina, el nostre lloc web acabat de redissenyar està en funcionament. https://boxmining.com/
  • Tenim una col·laboració fantàstica amb l’equip de DuckDao per obtenir l’oportunitat de guanyar (al nostre parer) el millor NFT EVER!

Pròxims esdeveniments

* Totes les hores són en UTC tret que s’especifiqui el contrari

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me